След като наскоро Maps получи основен редизайн и подобрено търсене, Google явно не спира да работи върху подобряването на навигационната си услуга. Днес Google актуализира Maps, като въведе опцията за добавяне на повече от една дестинация едновременно, плюс още две допълнителни функции – информация за резервации за полети, хотели и ресторанти и за предстоящи събития. Обновлението важи както за уеб версията, така и за мобилната. Всъщност от доста време потребители от цял свят настояваха за въвеждането на тази удобна функция. И ето, че я получиха.

 

Указания за множество дестинации

Сега, независимо дали изпълнявате ежедневните си задачи или сте планували пътуване през уикенда до различни места из страната, вече с лекота ще можете да начертаете множество дестинации за пътуването си. Функцията е на разположение за шофиране, ходене и колоездене. След като сте избрали отправна точка, кликнете върху знака "+" и добавете спирките на маршрута си, като напишете името на мястото в полето за търсене или кликнете директно върху картата.

Когато посещавате населено място, което не познавате добре, Google Maps ще бъде най-добрият начин да откриете музеи, исторически паметници и други атракции, като плъзнете и пуснете вашите дестинации в реда, в който сте ги добавили. И ако сте любопитни да разгледате предварително набелязаните места, ще може да използвате активната галерия със снимки, която може да „извикате“ от долния десен ъгъл. Чудесен начин за визуализиране е и режимът Street View.


Вижте своята резервация за полет, хотел или ресторант


s


Подобно на Google Search и Google Now, сега и в Maps можете да намерите информация за своя полет, хотел и ресторант и направените резервации в тях. Просто потърсете това, което ви трябва, и веднага ще получите нужната ви информация.

Историята на пътуванията, адресите и резервациите ви се съхранява само и единствено във вашия профил, затова, ако не искате никой друг да вижда тази информация, може да излезете от профила си по всяко време. И тъй като Google Maps е мултиплатформена услуга, може да превключвате между Web, Android и iOS версиите, и всичко ще ви чака синхронизирано и готово там, където сте го оставили последно.

 

Предстоящи събития

Открийте любимите си местни заведения и спортни зали и научете за предстоящите събития в тях, както и непознати такива, но с полезна допълнителна информация.

 

Екипът, стоящ зад Maps, споделя, че това лято е било доста натоварено за тях, но са щастливи, че са свършили много полезна работа. И това не е всичко, защото скоро предстоят още нови неща, но какви ще трябва само да почакаме, за да видим. Все пак от Google напомнят, че може да използваме опцията „Помощ и обратна връзка“ от менюто, за да споделим вижданията си и това, което искаме да видим в следващите версии на Maps.

Какво мислите за новата подобрена функционалност?

Тагове: