Защитата на своите милиони потребители е основен приоритет за Google и компанията разкри, че през миналата година е спряла достъпа на повече от един милион Android приложения до Play Store от съображения за сигурност.  

Става въпрос не за свалени от там приложения, а за такива, които са били предложени, но отхвърлени от гиганта, защото не отговарят на изискванията за сигурност.

Сред причините дадено приложение да не бъде качено е всичко от уязвимости в кода до изтекли сертификати. Когато Google засече подобно приложение, компанията уведомява разработчиците, които трябва да вземат мерки и да направят промени в програмите си. За миналата година около 30 000 разработчици са поправили над 75 000 приложения. Пак през миналата година Google е въвела 6 нови категории уязвимости като SQL инжекции, XSS експлойти, JavaScript бъгове и др.

Гигантът ще продължи да развива програмата си за сигурност и през 2019 г., за да обхване възможно най-много категории приложения и да гарантира, че Android потребителите няма да попаднат на опасни програми - трудна, но благородна задача.

Тагове:
Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Tech

Космическата централа на Apple стана една от най-скъпо оценяваните сгради в света

11 | Преди 18 ч.