Основателят на Huawei Рен Жънфей хвърли ръкавицата на САЩ с дръзкото изказване, че няма начин Вашингтон да пречупи компанията. Според него арестът на дъщеря му и финансов директор на Huawei е политически мотивиран.

„Възразявам на всичко, което САЩ правят. Те обичат да наказват другите и когато има някакъв проблем, да го решават агресивно“, казва шефът на Huawei.

Жънфей признава, че загубата на клиенти ще засегне представянето на Huawei, но е уверен, че компанията ще оцелее, защото предлага достатъчно добра технология, от която светът просто се нуждае.  

Той е категоричен, че Huawei никога не оставя задни вратички в своя софтуер, които да се използват за шпионаж на потребителите. След последните развития компанията ще пренасочи операциите си от САЩ във Великобритания, където местните власти не заемат толкова крайна позиция. Това ще позволи на китайците да вкарат повече инвестиции на Острова, възползвайки се и от нуждата от външни търговски партньори в светлината на Брекзит.

Други държави като Австралия и Япония обаче вече решиха да не използват компоненти на Huawei в своята 5G инфраструктура, така че компанията ще трябва да се бори на няколко фронта за своите пазари и по-важното – за своето доверие.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

340 | 17.05.2019
Още от Tech

Intel, Broadcom и Qualcomm също спират доставките за Huawei

140 | Преди 8 ч.