Huawei заяви, че все още се стреми да стане най-големият производител на мобилни телефони в света - въпреки факта, че устройствата му не са широко разпространени в САЩ и че някои страни вече обявиха намерението си да забранят мобилните и мрежовите продукти на компанията на своите пазари.

По-рано тази година китайският мобилен гигант изпревари Apple като втория по големина производител в света.

Печалбите на Huawei идват в момент, когато растежът в по-широкия пазар на смартфони се забави и когато икономическият растеж в Китай е най-нисък от няколко десетилетия. Въпреки множеството предизвикателства, пред които е изправена базираната в Шънджън фирма, ръководителят на потребителското подразделение на Huawei е в приповдигнато настроение.

„Нашите клиенти имат доверие и вярват в нас“, заяви уверено Ричард Ю при представянето на продукт в Пекин. „Единствено политиците се опитват да окажат натиск върху нас. Дори и без американския пазар ние ще бъдем номер едно в света. Вярвам, че това ще се случи ако не тази година, то най-късно следващата.“

Очаква се следващия месец Huawei да представи сгъваем телефон на MWC в Барселона. Същевременно компанията ще разчита и на търсенето на 5G устройства, за да поддържа високите темпове на растеж. Потребителските приходи се увеличиха с 50% през последните 12 месеца и сега представляват почти половината от общите приходи.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

44 | Преди 19 ч.