Анимираният помощник Clippy на Microsoft имаше труден живот. Роден в Office 97, той любезно ви даваше напътствия как да използвате софтуера на Microsoft. Обичан от някои, но мразен от други, той просъществува до Office XP от 2001 г. Тогава Microsoft премахна асистента за сметка на новия по-умен интерфейс в програмите си. Оттогава Clippy се опитва да си намери работя в Microsoft и за кратко тази седмица изглеждаше, че симпатичният кламер се е завърнал.

Microsoft възроди Clippy във вторник, трансформирайки кламера в анимиран пакет от стикери за чата Teams на компанията. За съжаление Clippy изчезна ден по-късно, явно обречен да остане завинаги в архивите на Microsoft.

„Кратка му поява бе нов опит да му намерим място, но за съжаление нямаме планове да го използваме отново“, казват Microsoft.

Запознат източник твърди, че маркетинговият отдел в Microsoft не е бил доволен от решението и е наредил уволнението на кламера. Феновете на Clippy вече започнаха петиция с молба Microsoft да върне пакета като анимирани стикери.  Компанията понякога отговаря директно във форумите си, така че може би не всички е загубено, но засега антропоморфният кламер изглежда по-скоро обречен да бъде забавна бележка под линия.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019