PC Mag провежда интересно проучване около въпроса "Защо сменихте платформата си от Android към iOS?" Има безброй дискусии, в които хората страстно защитават една платформа спрямо другата, и това проучване ни дава представа за разсъжденията, когато се стигне до преход от мобилната операционна система на Google към тази на Apple, пишат от GSMarena.

Проучването обхваща 2500 участници в продължение на три дни чрез Google Survey. 18% от участниците преминават от Android към iOS, докато 11% са направили обратното. Това значително намалява размера на извадката на участниците, които отговарят на въпроси, основаващи се на мотивите за превключването.

47% от анкетираните заменят Android с iOS заради по-добро потребителско изживяване, което операционната система на Apple им носи. 30% смятат същото, но с обратен знак и прегръщат много по-отворената и гъвкава платформа на Google.

Това, разбира се, означава, че "по-доброто потребителско преживяване" е субективно за потребителя.

Следващата причина, поради която потребителите на iOS преминават към Android, е за по-добрите цени и смятаме, че това е по-представителна причина като цяло. Всички знаем, че iPhone-ите са скъпи и има много по-голям избор от устройства с Android на много по-ниски цени от тези на Apple. Въпреки това 11% от потребителите на Android, които са преминали на iOS, посочват същата причина за превключване. Междувременно 25% от потребителите на iOS, които са преминали от Android, заявяват, че са го направили заради по-добри функции.

Другите изброени причини са повече приложения, по-добро обслужване на клиентите, по-бързи софтуерни актуализации и "други". Всяка от тези категории постига 6% или по-малко от гласовете или по-малко за превключватели от двете посоки.

А какво мислите вие?

Тагове:
Най-четени
Всички

Последните новините за Netflix са катастрофални. Услугата губи програми, потребители и сигурност

53 | 19.07.2019
Още от Tech

Хибридният Toyota Prius Plug-in е с цял куп иновации

2 | Преди 18 ч.