Илон Мъск демонстративно изтри официалните профили на своите компании Tesla и SpaceX от Facebook, след като социалната мрежа бе забъркана в скандала с лични данни около Cambridge Analytica.

По-рано днес потребител в Twitter предизвика Илон Мъск да изтрие страницата на SpaceX във Facebook и колоритният бизнесмен не се поколеба. Страницата имаше 2.7 милиона абонати, но тя вече не е достъпна. Същото се случи и с тази на Tesla.

Мъск признава, че дори не е съзнавал, че има такива.

През седмицата стана ясно, че британската фирма Cambridge Analytica е използва личните данни на милиони потребители на Facebook без тяхно знание и скоро след това се появиха призиви за отказ на потребителите от тази социална мрежа. В сряда съоснователят на WhatsApp Брайън Aктън призова всички потребители на Facebook да изтрият собствените си профили в тази социална мрежа.

Вчера стана ясно, че Александър Никс, изпълнителен директор на Cambridge Analytica е бил уволнен. В кратко изявление на компанията се казва, че уволнението му е в отговор на записаните и излъчени негови скандални изказвания, които не отговарят на ценностите, които изповядва компанията.