Тези дни почти всеки модерен смартфон използва т.нар. "олеофобно покритие" върху дисплея. Това не само осигурява по-лъскава повърхност, което от своя страна води до допълнителна защита срещу драскотини - липсата на триене помага на обектите просто да се плъзгат по повърхността, - но също така помага за предотвратяване на пръстови отпечатъци. То представлява тънък слой по повърхността на дисплея, който отблъсква мазнините и предотвратява образуването на следи от отпечатъци от пръсти. Дебелината на слоя е само няколко наномилиметра.

Въпреки популярността на тези покрития обаче Samsung изглежда не е доволна от това, което в момента използва, а сега на гиганта е даден нов патент, свързан с модифицирана формула. Това ново развитие ще позволи на следващото покритие на телефоните на компанията да се самолекува, когато е необходимо. По този начин, когато се нанесе върху дисплея на устройството, ще бъде осигурен допълнителен слой защита срещу надраскване. Също така благодарение на самовъзстановяващите характеристики покритието трябва да предотврати отпечатъци за по-дълъг период от време. Това, което остава неясно в този момент обаче, е до каква степен покритието може да се "излекува" след сериозно нараняване.

Понастоящем Samsung все още предстои да направи изявление по отношение на това, кога новото покритие ще бъде комерсиално достъпно за устройствата. Всъщност компанията не може да се възползва от тази технология, тъй като засега тя е просто патент. Въпреки това, имайки предвид, че дисплеите за смартфони продължават да се увеличават по размер, а сгъваемият Samsung Galaxy F също е в процес на разработка, новото самозалепващо покритие може да бъде точно това, от което компанията се нуждае, за да запази своите дисплеи като нови за по-дълги периоди от време.

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от Tech

Криптовалутите и Тръмп: една невъзможна любов

0 | Преди 18 ч.