Съоснователят на WhatsApp Брайън Актън отново предизвика мини скандал, призовавайки потребители да изтрият своите Facebook акаунти. Той направи това по време на лекция в университета Станфорд, където говори за решението си да продаде WhatsApp на социалната мрежа.

Изказването на Актън бе по време на бакалавърска лекция в курса „Компютърни науки“, където присъства и бившата служителка на Facebook, основала She++.

Съоснователят на WhatsApp разкритикува това, че Facebook дава приоритет на желанието за печалба, вместо да пази личните данни.

Според него големи компании с присъствие в социалното пространство като Apple и Google имат проблем заради достъпа до прекалено много данни и съдържание.   

„Тези компании не могат да опазят данните ни, а ние им даваме сила, като купуваме техните продукти и се логваме в техните сайтове. Изтрийте Facebook акаунта си“, казва Актън.

Откакто напусна Facebook през 2017 г., Актън многократно критикува компанията заради монетизацията на нейните услуги.

Това не е първият път, когато той призовава хората да изтрият акаунтите си: каза го и миналата година след скандала с Cambridge Analytica.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

12 | Преди 20 ч.