Twitter изпробва нови функции в своята социална платформа. Днес научаваме новината за функция, която се фокусира върху настолните уеб уведомления. Според Twitter, функцията ще ви позволи да "получавате уведомления във вашия уеб браузър."

Промяната е забелязана от един потребител в Холандия, Майкъл Уестер, който споделя екранна снимка от тестовата функция. Тя не се е появила като активна функция, а като опция в настройките на акаунта. Уестър споделя също, че е използвал Chrome и Firefox браузърите, за да види дали промяната важи под всички платформи. Както може да предположите към този момент функцията е вече неактивна, но това не е попречило информацията да се разпространи в Twitter.

От TechCrunch са се свързали с централата на Twitter, за да научат повече подробности. Става ясно, че ако и когато бъде активирана за всички потребители, тя ще донесе по-голяма Twitter функционалност между неговата настолна и мобилна версия, нещо, в което би имало много смисъл в стремежа към уеднаквен дизайн и потребителско изживяване.

На работния плот, може да получите имейл известия, както и някои сигнали в реално време при Safari за Mac. Но в най-популярните браузъри като Chrome и Firefox, уведомленията от Twitter в реално време ще са възможни чрез уеб разширения от трети страни.

Twitter в понеделник обяви придобиването на Android приложението Cover, което позволява на потребителите да създават персонализирани екрани при заключено състояние. А една хипотетична Cover интеграция в уеб браузърите би могла да направи Twitter по-лесна за използване социална платформа. Но разбира се, за да разберем, какви са плановете на компанията ще трябва да изчакаме още малко.

 

 

Новият дизайн на профилите в Twitter напомня на Facebook!

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019