Mozilla има ново решение, в случай че вече изпитвате недоверие към Facebook в светлината на скорошния скандал с лични данни.

Компанията  е създала приставка за своя браузър Firefox, която се нарича Facebook Container и изолира социалната мрежа от останалата част от браузването ви. По този начин тя не може да следи къде отивате в интернет и какво правите там. Това е отлична опция за хора, които искат да продължат да използват Facebook, но държат да запазят известен контрол върху данните си.

Приставката работи, като отваря Facebook в отделен контейнер на браузъра и когато последвате линка извън мрежата, той ще се зареди в нормален прозорец. Важно е да отбележим, че Facebook коментарите и харесванията, вградени в други сайтове, не работят. Не работи и логването в други сайтове с вашия Facebook акаунт. 

Facebook не е единствената цел в случая и Mozilla пояснява, че и други компании имат обезпокоителни практики по следене на потребителската активност в мрежата. Проблемът с Facebook обаче е актуален и Mozilla е искала да започне с нещо, което е лесно решимо.