Наскоро Chrome пусна ново приложение, наречено Chrome Canvas, което ни позволява да си рисувате и скицирате директно в браузъра.  Въпросният творчески инструмент може да бъде отворен по всяко време, когато посетите canvas.apps.chome. Вашите рисунки, скици и бележки автоматично се записват в Google акаунта ви и имате достъп до тях отвсякъде, стига да сте свързани с интернет. Те могат да се свалят и като .png файл.

Що се отнася до самото скициране, Chrome Canvas има доста базова функционалност. Приложението ви дава да изберете вида пишещо средство като молив, химикалка, маркер и тебешир, както няколко цвята, включително и опция да си създадете сами такъв.

Chrome Canvas не е свързано само с едноименния браузър, а може и да се използва във всеки браузър, който поддържа WebAssembly, включително и Firefox. Рисунките стават с мишка или тъчпад, а най-добре със стилус на тъчскрийн. Chrome Canvas не е първият път, когато Google опитва да създаде нещо подобно. Компанията вече пусна AR приложение за скициране за мобилни устройства, а самото Google Keep също поддържа  скициране в Chrome и в мобилни приложения.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

80 | 22.04.2019
Още от Tech

Mitsubishi Heavy Industries се включва в борбата с глобалното затопляне

0 | Преди 16 ч.