Samsung Electronics Co., Ltd. обяви приходите си за първото тримесечие на 2018 г. Южнокорейският гигант отчете консолидирани продажби в размер на приблизително 60 трилиона корейска вона (около 56.1 милиарда долара) и консолидирана оперативна печалба на стойност приблизително 15.6 трилиона корейски вона, или около 14.7 милиарда долара.

Това е увеличение с 19 процента за същия период и значително по-високо от онези 14.5 трилиона, които анализаторите очакваха до момента. Действително стойността представлява рекорден приход за първо тримесечие в историята на финансовите години на гиганта.

Консолидираните продажби в размер на приблизително 60 трилиона корейска вона са по-малко спрямо предното тримесечие, което включваше традиционно силния празничен период, но са над онези 50.55 трилиона, които компанията отчете за Q1 2017.

Тези стойности са изчислени въз основа на приетите от Южна Корея международни стандарти за финансово отчитане (K-IFRS), които не позволяват приходите да се изчисляват в диапазон. В съответствие с тези правила данните за консолидираните продажби и консолидираната оперативна печалба представляват средна стойност на следните приходи:

• Продажби: 59 ~ 61 трилиона корейски вона
• Оперативна печалба: 15.5 ~ 15.7 трилиона корейски вона

Продажбите за 2017 г. са достатъчни, за да може Samsung да измести Intel като най-големия производител на чипове в света на база приходи, с което слага край на цели 25 години на върха за американската компания.

Търсенето на чиповете памет определено компенсира каквито и да било спадове при смартфоните, категорична е анализаторската компания KTB Investment & Securities, която коментира финансовите резултати.

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

44 | Преди 19 ч.