Независимо от това къде се намирате в целия дебат за дисплея и прореза, почти всички от нас могат единодушно да се съгласят, че ако нищо не помрачава с присъствието си прекрасния панел на вас, новият ви телефон ще изглежда по-добре от всяка една алтернатива в дизайна. Честно казано, при днешната динамична технологична сцена и особено на фона на непрекъснатата революция в пръстовите отпечатъци на отпечатъците, изрязването на части от дисплеите на смартфоните е просто стъпка, необходима само, докато технологията се развие достатъчно.

За щастие, изглежда, че чакането няма да бъде твърде дълго, тъй като Samsung вече работи върху ново решение за селфи камера под дисплея. Информацията за пръв път дойде от вицепрезидента на компанията за изследователска дейност и сега е потвърдена от корейските медии.

Смартфони индустрията на вече има различни работни решения за скриване или просто преместване на други важни хардуерни компоненти, които традиционно се намират на предната част на телефона (слушалка, високоговорители, сензори за близост и осветеност, четци за пръстови отпечатъци и т.н.). Камерата за селфи е повече или по-малко последното предизвикателство по пътя към едно наистина "перфектно" устройство с цял екран, както се казва в доклада.

Източникът също така разполага с готов отговор на най-очевидния въпрос, твърдейки, че "технологията може да бъде разработена до степен, че отворът на камерата е невидим и не засяга функционалността на камерата или дисплея".

Това определено е добра новина. За съжаление, източникът все още не дава повече подробности, но очевидно технологията включва областта на дисплея точно над селфи камерата, която става прозрачна, когато камерата се използва. Ще бъде чудесно скоро да знаем точно как работи тя и определено ще ви държим в течение с актуализации, ако и когато тя стане комерсиално достъпна.

Тагове: