За последно Samsung произведе чипа A9 за Apple, който дебютира през септември 2015 г. заедно с iPhone 6s. Оттогава южнокорейският гигант изгуби договора за поръчки, който премина към TSMC, която в момента приготвя предстоящия чип А12.

Според нова информация обаче Samsung се надява ситуацията да се промени през следващата година. Оказва се, че южнокорейската компания е по-напред в развойната дейност в използването на технологията Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) и нейното внедряване в изрaботените по 7-нанометровия процес чипове. Нещо повече, Samsung работи по подобрена версия на технологията InFO (integrated fan-out) спрямо това, с което TSMC разполага.

Доста малко вероятно е Apple да направи Samsung единствен доставчик на А13 чиповете догодина, но подобрените производствени възможности на южнокорейците могат да се окажат значителен стимул за Apple.

В крайна сметка, като използва повече от един доставчик, американският гигант може да намали разходите си, гарантирайки определен процент поръчки, ако производителите се съгласят на по-ниски цени.  

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

104 | 14.06.2019
Още от Tech

Vera - автономният автомобил на Volvo Trucks заработи в Швеция

5 | 14.06.2019