Siri получава значителна актуализация, съобщиха от Apple на годишната си конференция за разработчици днес. Тя се сдобива с нова функция, наречена Shortcuts, която по същество е начин да накарате Siri да премине през многоетапна програма.

"Искаме да направим Siri такава, че да ви свърши много повече", казва вицепрезидентът на компанията Крейг Федериги.

Сега можете да записвате и да назначавате ваши собствени фрази като преки пътища и след като Siri чуе тези фрази повторно, ще извърши поредица от действия. Нещо, което видяхме вече при гласовия асистент Bixby на Samsung. Очакването е, че Siri ще работи с повече приложения от трети страни.

Например можете да запишете фразата "Загубих ключовете" и Siri може да активира приложението Tile, за да позвъни на вашите ключове, така че да можете да ги намерите. Команди за бърз достъп биха могли дори да ви помогнат да пазарувате.

Бързите команди ще работят и с функцията за предложения на Siri, която получава още няколко допълнителни актуализации. Ако закъснявате за среща, Siri сега ще ви предложи текстово съобщение, с което да го обявите. Когато гледате филм, Siri ще ви препоръча да включите телефона си на режим "Не ме безпокойте".

Ще има и приложение Shortcuts, където можете да се подготвите за дейност, като например когато отивате на плажа, за да сърфирате - така ще подлучите списък от предложения като проверка на времето и подготовка на плажната чанта.

Вътре в приложението Shortcuts има галерия, където има стотици "преки пътища", които можете да изтеглите. Има един, наречен Heading Home, който ще настрои вашите интелигентни домашни джаджи като термостата на определени градуси, ще включи вентилатора, ще каже на вашия партньор, че се прибирате вкъщи и ще оцените колко време е необходимо, за да се приберете. Можете също така да добавите допълнителни стъпки, като настройка на любимата си подкаст или радиостанция на предварително направен Shortcut.

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

309 | 19.08.2019
Още от Tech

Около 50 млн. гъвкави телефона ще бъдат в ръцете ни към 2024 г.

14 | 20.08.2019