Google+ може и да не е най-успешният продукт на Google поради липса на интерес и изтичане на лични данни, но това не означава, че интернет гигантът не се интересува от социални функции в своите платформи. Сайтът 9to5Google е разкрил тестова версия на функция, която поддържа оставяне на коментари директно в търсенията през Google.

Функцията засега ще бъде ограничена само до спортни събития, но иначе изглежда доста гъвкава. Тя предлага отделни раздели коментари от крайни потребители и професионални журналисти, както и филтър за изваждане начело на най-добрите коментари.

И да, тъй като това е интернет, ще има и модератори, които да следят и премахват неподходящо съдържание и спам.

Като всяка тестова функция още няма яснота кога можем да очакваме тази опция в завършен вид. Идеята зад нея обаче е ясна: коментарите, посветени на дадени събития и актуални теми, ще карат потребителите да ползват Google дори когато са приключили с търсенето си, вместо да се насочват към други сайтове или просто да видят резултатите от дадено спортно събитие. Това пък на свой ред ще помогне на Google с рекламата, спортните сделки с отбори и медии, както и други аспекти, даващи облик на интернет присъствието на гиганта.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

75 | 22.04.2019
Още от Tech

Renault EZ-FLEX – автомобил, проектиран за градски доставки

7 | Преди 16 ч.