LG Electronics си сътрудничи с фотографи от фото агенция National Geographic Assignment за създаването на първото 3D съдържание – видео и снимки, в историята на организацията. Материалът се заснема изцяло със смартфона LG Optimus 3D.

Шест фотографа от екипа на National Geographic ще демонстрират възможностите за създаване на 3D изображения с Optimus 3D. Усъвършенстваната технология на LG Optimus 3D предлага функции за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи разстоянието между двете камери. Тези предимства позволяват на фотографите на National Geographic Assignment да заснемат висококачествено 3D съдържание при различни условия и локации. Известно е, че National Geographic работи с изтъкнати фотожурналисти и разполага с богата колекция от фотографии. National Geographic Assignment избра шест фотографа от целия свят, които да заснемат изображения със смартфона.

Екипът от изтъкнати фотожурналисти, който се състои от четирима фотографа и двама видеографа, представи творбите си в тазгодишното издание на най-голямото в Европа изложение за потребителска електроника и домакински уреди IFA в Берлин, Германия в периода 02-07 септември. Ето и кои са шестимата фотографа:

Стивън Алварес - фотожурналист

Браян Скери - фотожурналист

Браян Харви - фотожурналист

Джъстин Гариля - фотограф / външен редактор

Питър Хътчинс - фотожурналист

Стив Уинтър - фотожурналист

 

LG Optimus 3D е смартфон с Tri-dual технология (две ядра, два канала, двуканална памет), който възпроизвежда пълно стереоскопично 3D съдържание. Tri-dual архитектурата позволява безпроблемна работа с няколко приложения едновременно, гледане на HD филми и забавление с игри с интензивни графики.

Тагове: