Теленор България стартира предлагането на мобилни услуги от четвърто поколение (4G) под стандарта Long Term Evolution (LTE) във всички първоначално планирани градове преди обявения краен срок 15 декември и вече предлага 4G услуги на 56.73% от населението на страната.

В момента 4G услугите на Теленор вече се предлагат във всички регионални центрове и градове с над 20 000 жители, както и най-популярните зимни курорти в страната, като осигуряват пренос на данни с още по-висока скорост, много по-добро потребителско преживяване при ползване на мобилни приложения, по-бързо зареждане на интернет страници и стрийминг на видео и аудио, сваляне и качване на съдържание с максимално достижимата скорост 75 Мbps. 

Теленор ще продължи да разширява покритието на своята 4G мрежа и през 2016 г. и очаква да получи допълнителен спектър в честотния обхват от 1800 MHz от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в началото на новата година. 

Теленор стартира предлагането на 4G услуги на 1 декември и те ще бъдат достъпни за всички клиенти на оператора без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г. За да ползват тези услуги, потребителите трябва да бъдат в зоната на покритие и да притежават съвместими мобилни устройства и SIM карти, а това са всички карти, закупени през последните години, включително новите карти 3 в 1 на Теленор. Клиентите на оператора могат да проверяват дали SIM картата им е съвместима, като изпратят безплатен SMS до кратък номер 144, а потребителите с по-стари карти могат да ги заменят във всеки магазин на компанията без допълнително заплащане.  

С наскоро обявените коледни предложения на Теленор всички клиенти, които преподпишат или сключат нов договор до 31 януари, ще получат до четири пъти повече минути за разговори и МВ на максимална скорост и ще ползват 4G услугите на оператора през целия срок на договора си.  

 

Прочетете още: Теленор обяви 4G плановете си, предлага четири пъти повече минути и мегабайти