С появата на октомврийския ъпдейт на Windows 10, Microsoft продължава борбата си с паролите. Вече имате опцията да се логнете във вашия персонален Microsoft акаунт, използвайки браузъра Edge или Windows Hello. Така няма да ви се налага да помните вашата парола всеки път, когато искате да проверите пощата си в Outlook или да си купите игра за вашата Xbox конзола.

И в двата случая Microsoft твърди, че това не става за сметка на понижена сигурност и системата няма да се подаде лесно на малуеър или фишинг атака, тъй като изисква индикация за вашето присъствие и използването на конкретен жест (например сканиране на лицето за логване).   

Засега този метод работи само за личните акаунти. Microsoft планира да предложи функцията за бизнес и училищни акаунти в началото на 2019 г., когато организациите могат да гарантират сигурността на индивидуалния достъп. Засега компанията не обещава поддръжка на улесненото логване извън Edge в Windows 10, но Microsoft изразява надежда, че функцията ще бъде достъпна и другаде в близкото бъдеще.

Тагове: