Преди няколко дни в интервю за Vanity Fair Summit Джони Айв каза много тежки думи за компаниите като Xiaomi, които копират продуктите, дизайна и подходите на Apple. 

"Не го виждам като ласкателство, виждам го като кражба и като мързел", каза той на въпрос относно китайските производители на телефони, чиито хардуер и софтуер силно приличат на тези на Apple. 

Вицепрезидентът за международните пазари на Xiaomi и ексшеф на Android Хюго Бара побърза да отговори на обвиненията в собствено интервю пред Economic Times, казвайки, че Apple също копира други компании.

"iPhone 6 и iPhone 6 Plus използват дизайнерски език, който съществува от доста време", каза Бара."iPhone 6 използва дизайнерски език, който HTC ползва от 5 години. Не можеш да обявиш пълна собственост по никакъв начин за дизайнерските стилове в нашата индустрия."

"Дизайнерите трябва да са страстни, да бъдат емоционални, от там идва тяхната креативност. Очаквах Джони да е по-агресивен, отколкото беше, в отговора на този въпрос. Джони е един от най-важните хора в индустрията. Мога да се обзаложа, че той не е казал думата Xiaomi в неговия отговор. Той говори като цяло относно това как се чувства, което всъщност е това, което очаквам от дизайнер от световна класа."

В интервюто Айв намеква, че е прекарал осем години в работа по iPhone, който след това е копиран от конкурентите. 

"Трябва да съм честен, последното нещо, което мисля, е: "О, това е ласкаещо", каза той. "Всички тези уикенди можех да прекарам вкъщи с прекрасното ми семейство, но не го направих... Не мисля, че това е окей."

Това не е първият път, в който Xiaomi е обвинявана в кражба от Apple. Вижте тук седемте доказателства, че Xiaomi копира Apple

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

262 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

37 | Преди 10 ч.