AMD написа славна страница в историята си, успявайки да изпревари своя конкурент Intel по месечни приходи от продажби на процесори, като това се случва за пръв път след повече от десет години. Статистиката е за немския пазар и идва от най-големия търговец там - Mindfactory.de.

За този период Intel доминира местния пазар на компютърни процесори, но най-сетне везните се наклониха и в другата посока, макар и за малко. За август на AMD се падат 56 процента от продажбите на процесори. Основен "виновник" за това е новата топ серия процесори на AMD, която се нарича Threadripper.

Те бяха представени официално едва преди месец и първоначалният им прием е изключително добър. Конкретно Ryzen Threadripper 1950X е първият процесор на AMD за изключително дълъг период назад, който да е обявен за най-бързия в света, изпреварвайки конкурента си от Intel с над 45 процента.

Най-продаваният модел пък е Ryzen 5 1600.

Според анализаторите промяната показва, че Intel е била неподготвена за евентуално завръщане на AMD, което показва, че "другата" компания също може да прави чипсети от най-висок клас. Интересно е да видим и продажбите в по-голям мащаб - дали устремът на AMD се запазва и на други пазари?

Тагове:
Най-четени
Всички

Легендата HTC Wildfire се завръща и НТС няма (почти) нищо общо

32 | 17.08.2019
Още от Tech

Колко важна е Apple за американската икономика

6 | Преди 9 ч.