Големият победител в категория „Инвеститор в знанието“ на ежегодните награди за отговорен бизнес на БФБЛ стана програмата „За жените в науката“. Стипендиантската инициатива на L'Oreal и ЮНЕСКО се бори срещу 20 други номинирани проекта в категорията си. Бриджит Стрелър, генерален директор на L'Oreal България, сподели, че отличието ги прави изключително горди и че е свидетелство за таланта на българските жени учени. „Светът има нужда от наука, науката има нужда от жени и подобни награди ни дават допълнителен стимул и вяра, че „За жените в науката" е кауза, за която си струва да се борим и занапред", каза Стрелър.

Стипендиантската програма се провежда в България за осма поредна година и всяка година отличава три дами за научния им потенциал и устрем да променят света. Те получават стипендии от по 5000 евро. Към момента отново конкурсът набира участници, а срокът за кандидатстване е до 31 март. Могат да се включат дами учени от цялата страна до 35-годишна възраст, като те трябва да бъдат докторанти или защитили докторска степен. Необходимо е и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки и да разработят авторски научен проект, който със стипендията да реализират в България. 

„За жените в науката“ остава една от уникалните стипендиантски програми, насърчаваща жени учени по целия свят и окуражаваща ги да развият своя потенциал чрез научни проекти. Глобалната цел е да се повиши участието на жените в сфера, където те са слабо представени, с едва 28% от всички учени по света. Така от основаването си до днес „За жените в науката" е отличила над 2700 жени учени в 115 държави, 18 от които са българки. Програмата се осъществява и с подкрепата на МОН, Министерство на културата, БАН и Столична община, а повече информация за конкурса и кандидатстването ще намерите тук.

Тагове:
Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Social

Вайръл приложението FaceApp притежава повече от 150 милиона лица на хора и техните имена

540 | 18.07.2019