Интернет и високите технологии поставят на нови висоти почти всеки елемент от нашия начин на живот. В спорта всичко се случва в реално време – от предаванията на живо на всяка среща, през проследяване на статистика на момента, до максимално динамични залагания. Огромният поток от данни, който се генерира всяка минута, залива спортните сайтове, което води необходимостта от използването на модерни дигитални платформи. Бурното развитие на онлайн залаганията поставя един от водещите доставчици на подобен тип софтуерни решения – SBTech, на гребена на вълната. Компанията е една от многото международни IT фирми, които се спират на България като подходяща дестинация за отваряне на развойно звено. Компанията стъпва първо в Пловдив през 2007 г. и оттогава насам тя непрекъснато разширява екипа си – в момента компанията има близо 800 служители в страната в офисите си в София и Пловдив, които работят над най-награждавания продукт за спортни залагания в света.

ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ

SBTech е в България, за да остане. От няколко месеца част от екипите са в нов офис в София, предстои разрастване както в София, така и в Пловдив. Инвестицията е важен аспект от стратегията на компанията за постигането на още по-добри работни условия за нейните служители в страната. „В SBTech наемаме най-добрите и им предоставяме необходимите инструменти и възможности, да станат дори по-добри“, коментира Ричард Картър, главен изпълнителен директор на STech.

„Нашите служители са най-ценният ни актив и ние правим всичко възможно, за да им предоставим идеалната обстановка, за да си вършат добре работата.” SBTech разработва и поддържа разнообразни IT продукти и технологии, ориентирани за спортни залагания. Основните ѝ клиенти обикновено са фирми за залагания или игрални онлайн платформи. Основните програмни езици, с които работи развойното звено на SBTech, включват ReactJS, NodeJS, .NET, Java/Scala и Apache Flink, Kafka, Mongo DB, ,NET/C# и др. През 2018 г. компанията печели за трета поредна година наградата „Най-добър доставчик на решения за спортни залози“ на наградите Central and Eastern European Gaming Awards.

СПОРТЪТ

Спортът и спортният дух са залегнали в културата на компанията, чието мото е #WeKnowSports („Ние разбираме от спорт“ – бел. ред.). Това рефлектира и в дизайна на новия офис в София. Той едновременно улавя динамичната атмосфера както на спортния, така и на технологичния свят. В същото време предоставя възможност на служителите да могат да практикуват любимите си спортове в почивките, като предлага професионална маса за билярд, голф игрище, шведски стени, баскетболен кош, боксови чували. За любителите на кафето офисите в София предлагат съвместно с Chucky‘s Coffee Store баристи, които приготвят кафе на място за служителите. По традиция залите са тематично кръстени на големи спортни събития – Шампионска лига, NBA и Уимбълдън, NFL, The Kentucky Derby – на трите най-големи турнири във футбола, баскетбола и тениса съответно.

Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

202 | 16.08.2019
Още от Social

Какво се случва със Земята – 12.5 милиарда тона айсберг се разтопи за ден

682 | 05.08.2019