От Uber обявиха новата си услуга Uber Health, която ще превозва потребителите до и от медицински заведения. Платформата ще позволи на самите болници да запазват превоз на пациентите си, особено ако те са по-трудноподвижни, и да осигуряват безопасното им прибиране у дома. Тя ще може да действа и само през текстово съобщение, така че дори хора без смарт устройства да могат да я използват.

Uber Health вече има официални партньорства с големи здравни организации и пациентите им ще имат възможност да запазват превоз отрано и да го планират в рамките на 30 дни напред. Uber си партнира и с Clearwater Compliance – компания за управление на риска, – за да осигури спокойствие и опазване на личната информация на пациентите. Все още има проблеми за адресиране, като дали Uber Health ще бъде с оборудвани за превоз на обездвижени хора возила. Хора с увреждания трудно достъпват всякакъв вид транспорт и в идеалния вариант Uber трябва да осигури инвалидни колички, устройства за по-лесно придвижване изправени и автомобили с дизайн, позволяващ лесно влизане.

Като цяло обаче Uber Health има потенциала да вдигне популярността на платформата отново след множеството критики към компанията и след кампанията #deleteUber, която още нарани имиджа ѝ. Един такъв проект би могъл да заздрави публичния имидж на Uber и пак да ги направи доста конкурентни, особено след като Lyft също анонсираха собствен здравноориентиран проект за транспортиране (Hitch Health) около седмица по-рано.