Дебютира първата в света реклама, създадена по сценарий на изкуствен интелект, и тя е за Lexus.

Сценарият за европейската премиера на новия Lexus ES е написан от изкуствен интелект зад суперкомпютъра IBM Watson. Режисьор на краткото видео е носителят на "Оскар" Кевин Макдоналд.

Рекламата изобразява един Lexus ЕS, готов да излезе от завода, и неговия емоционален създател. След това ни показва как при тест за издръжливост колата е на път да се сблъска с камион. Под погледа на загрижения ѝ създател обаче тя се спасява сама с автоматичната си спирачна система.

Рекламата е резултат на партньорството между Lexus, екипа на IBM Watson и рекламната агенция The Partnership. Те са използвали изкуствен интелект, за да навигират награждавани през последните години реклами на коли и други луксозни продукти. Системата е подбрала общи елементи и е създала основата на сценарий. След това историята е допълнена от сценаристи с човешки произход. 

„Фактът, че изкуствен интелект поставя друга машина в толкова динамична ситуация, е изненадващо емоционален, предвид че става въпрос за дигитални платформи“, казва режисьорът Макдоналд.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Пазете дисплея на вашия Galaxy S10 - поправката му е безбожно скъпа

31 | Преди 20 ч.
Още от HiEnd

5G Xperia смартфонът на Sony всъщност е и един от най-впечатляващите (СНИМКИ)

34 | 13.03.2019