Samsung ще пусне в продажба Galaxy Note 10 най-вероятно през лятото на настоящата година (август). Очаква се смартфонът да използва голяма част от елементите, характерни за настоящата Galaxy S10 серия. Естествено и такива, налични в миналогодишния Galaxy Note 9.

Също толкова естествено ще получим и количество течове, чрез които ще узнаем голяма част от това, което ще предложи устройството. Този, който разглеждаме в настоящия текст идва от YouTube канала DBS Designing, публикувал изключително красиво видео, демонстриращо външния вид и дизайн на Galaxy Note 10. Трябва отново да уточним, че показаното в него може да се (и най-вероятно ще) различава от финалния дизайн на телефона.

На база изтеклата до момента информация можем да очакваме четири камери от задната страна на телефона, ъпгрейднат вариант спрямо S10 на Infinity-O дисплея (има слухове, че предната камера ще бъде поставена под AMOLED екрана). Не е ясно обаче дали Samsung ще може да завърши подобен процес за премиерата на Note 10.

Очакваните чипсети, които ще захранват телефона са Snapdragon 855 и произвеждания от Samsung Exynos 9820. Най-вероятно отново в различни региони ще се предлагат версии с двата чипсета. Последният слух е, че Exynos 9825 трябва да бъде готов за масово производство по-късно през годината, което потенциално може да даде на Note 10 още по-добра производителност, живот на батерията и качествена 5G поддръжка.

Видеото следва: