Вероятността нашите по-възрастни читатели да са чували и дори притежавали радиоприемник или касетофон на Vef не е никак малка. В личен план вефът беше дебютното свързващо звено с култови групи и изпълнители като Beatles, The Doors, Pink Floyd, Адриано Челентано, Владимир Висоцки, Оскар Бентън, ABBA и много други.

Нещо повече, вефовете от втората половина на миналия век бяха железни от всякаква гледна точка. Можеха да ни послужат както да чуем гореспоменатите изпълнители, така и да се превъплътят в ролята на повече от адекватна подпора за врата и не на последно място – хладно оръжие.

След изпълнения с първично умиление увод минаваме по същество с новината, че Crosley връща на пазара западните еквиваленти на „родните“ вефове.

Компанията ще продава два вида касетофони, съобщава TechCrunch. И двата модела ще разполагат с идентични хардуерни характеристики – моно колонка, AM//FM радио, вграден микрофон и еднокасетъчен дек, в който можете да поместите шлагерите на Лепа Брена на касетка TDK.

Естествено, модерните аудиофили не могат да очакват от подобни устройства звук, който да ги отвее. Но не е и в това идеята на подобни ретро прераждания.

Първият модел, 60-доларовият CT100, ще „поддържа“ къси радиовълни, а също ще позволи и преслушване на музика посредством SD карти и USB флашки.

70-доларовият му колега, CT200, няма да предлага подобни екстри, но от друга страна ще прибави потенциометри за по-фини настройки на звука и VU скала. Оттам идва и по-високата цена.

Отново ще повторим – в никакъв случай не очаквайте качество на звука, което ще ви разтърси. Но ако искате да вкарате малко винтидж привкус в начина, по който слушате любимата си музика, тези модерни вефове със сигурност ще ви свършат работа.