В началото на месеца Apple анонсираха наследника на супер мощната си работна станция Mac Pro. Целокупната техническа общественост както винаги следеше със затаен дъх какво им е подготвил технологичният лидер, а много от феновете на компанията със свито сърце очакваха наследника на прословутото „боклукчийско кошче“ от 2013, надявайки се на малко по-идеен дизайн.

Вижте още: Apple ще разкрие дългоочаквания нов Mac Pro на WWDC

Е, получиха го. И интернетът завря от сравнения с... обикновено домакинско ренде.
И понеже, както добре знаем, уебът е пълен с хора без работа, не закъсняха и всякакви майтапчийски гаври с „особено“ оформената предна и задна решетка на кутията на професионалния Mac.

Видеоблогърът Winston Moy например се е постарал и е изработил (чрез 3D принтиране) истинско ренде за сирене, копиращо уникалния дизайн на Apple. Бая си е поиграл човекът, признаваме му. За съжаление практическите тестове на крайния продукт са, меко казано, разочароващи, понеже оказва се ренде с подобен дизайн не е особено сполучливо – само хаби материала.

Симпатягите от NERD – AETTUA пък са подходили една идея по-сериозно към темата и са направили техен собствен Mac Pro. За целта пичовете са инсталирали миниатюрен Raspberry Pi компютър в... домакинско ренде.

Вижте още: Apple мести 30 процента от производството си извън Китай, Индия и Бразилия вече се облизват

Шматките дори са създали специален сайт, в който да продават уникалната си система, кръстена RasPro.

 

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

262 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

39 | Преди 11 ч.