Шпионската сага за Джейсън Борн затвърди ролята на Мат Деймън като суперзвезда и през годините Universal Pictures опитваше да я превърне в по-голяма поредица. Последният опит е телевизионно шоу, наречено Treadstone, а първият трейлър току-що се появи в мрежата.

Сериалът ще дебютира на USA Network този октомври, а трейлърът включва всичко, което подобава на един шпионски трилър - зрелищен екшън, преследване и документи, които ЦРУ е трябвало да унищожи преди години. Шоуто изглежда планира да надгради над света, който видяхме за първи път в The Bourne Identity, следвайки група „спящи“ агенти, които откриват, че са неприлично добри в битките, но не си спомнят нищо от това, как са придобили тези умения. От тийзъра изглежда, че някой се опитва да ги проследи, за да ги „събуди“.

Виж още: Warner обяви премиерната дата на космическата одисея Dune!

Още през юли USA Network пусна кратък тийзър на шоуто, като анонсира и актьорите: агенти СоЮн Пак (Хан Хио-Джо) и Дж. Рандолф Бентли (Джеръми Ървайн), както и Петра (Емилия Шуле), руски агент на КГБ. Мишел Форбс (Star Trek: The Next Generation, Battlestar Galactica) също ще се появи като агент на ЦРУ.

На теория идеята изглежда добре, но предстои да видим дали може да се конкурира с филмите с участието на Мат Деймън. Той стартира с The Bourne Identity през 2002 г. последвано от три продължения: Bourne Supremacy през 2004 г., Borne Ultimatum през 2007 г. и Jason Bourne през 2016 г. Когато Деймън реши да не се завърне за четвърти филм, Джеръми Ренър запълни празнотата, играейки друг агент в Bourne Legacy, но тази част така и не постигна успеха на своите предшественици.

Тагове: