Адаптацията на киберпънк романа Altered Carbon на Ричард Морган ще има втори сезон по Netflix. Но когато сериалът се завърне, в главната роля ще има напълно нов актьор. Досегашният титуляр Джоел Кинаман ще си отиде, а в персонажа Такеши Ковач ще влезе Антъни Маки, известен с появата си като Falcon в "Капитан Америка" и "Отмъстителите" на Marvel Cinematic Universe.

Действието в Altered Carbon се развива векове напред в бъдещето, в свят, в който човечеството е решило въпроса със смъртта, като прехвърля човешкото съзнание от едно тяло в друго - стига съответният клиент да може да си го позволи. Такеши е бивш войник, който трябва да разследва убийството на известния милиардел Лорънс Банкрофт.

Първият сезон напълно изчерпи романа на Банкрофт от 2002 г. и сега за продължението сюжетът навлиза в непозната територия, което и обуславя появата на нов актьор.

Netflix не разкрива в каква посока ще поеме сериалът, но вероятно ще бъде свързан с двете продължения на романа, съответно Broken Angels и Woken Furies. Втората част е доста различна и прилича повече на космическа опера, а третата разказва за миналото на Ковач.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

75 | 22.04.2019
Още от Play

Star Wars Jedi: Fallen Order остава в твърде далечна галактика за собствениците на Switch

4 | 21.04.2019