Моментът, в който потребителят бива „изхвърлен“ от дадено Android приложение, което се ъпдейтва, не е от знаково значение за цялостното преживяване с платформата на Google. Последната обаче вече предлага решение за въпросния „проблем“.

Компанията предоставя изцяло ново API за Android, което ще позволи на потребителите да продължат взаимодействието си с конкретно приложение, което в същото време се и ъпдейтва.

Споменатият ъпдейт ще се случва на заден план. В случаите на мащабен ъпдейт на съответното приложение обаче потребителят отново ще бъде ваден от него.

Припомняме че In-app ъпдейтите бяха обявени от Google в рамките на Android Dev Summit като част от отпразнуването на десетгодишнината от раждането на най-популярната към днешна дата операционна система.

Новият API ще предостави на разработчиците възможност за персонализация на процеса на ъпдейт, като основната идея е въпросният да се чувства като част от самото приложение.

За момента In-app API-то е на разположение единствено на Google партньорите с ранен достъп.

Липсва все още и официална дата за публичната премиера на функционалността, като гигантът за момента подхвърля единствено благозвучното „скоро“.