НВО не възнамерява да разпрати ранни копия на новия сезон на своя хитов сериал Game of Thrones с цел ревюта. След фиаското със сезон 5, който изтече предварително, сега компанията е решена да държи под ключ до последно епизодите от фентъзи сагата.

Това е доста голям прецедент в света на тв бизнеса, където дори непредоставянето на премиерния епизод се счита за малко вероятно. АМС го направи с миналия сезон на The Walking Dead, за да не се разкрият важни подробности по сюжета, но тв компанията все пак предоставяше по-рано останалите епизоди всяка седмица на критиците.

В последно време обаче все повече компании се притесняват заради изтичане на ценно съдържание и информация. Съвсем наскоро Showtime не позволи да се пишат ревюта на новия сезон на Twin Peaks, след като сериалът имаше официална премиера на червения килим. Компанията изчака едва пълното излъчване на епизода и тогава разреши ревюта за него. Припомняме, че наскоро хакери се добраха до новия сезон на Orange Is the New Black и го пуснаха изцяло в интернет преди премиерата му.