Винаги може да разчитате на руското ателие Caviar да превърне и най-обикновения смартфон в претенциозно бижу за хиляди долари. Беше само въпрос на време братушките да се ориентират към новия iPhone и по-конкретно Xs Max. Това и направиха.

Новата колекция Maximum облагородява Apple-ския флагман с покрития от въглерод, титан, диаманти, чисто злато и за най-платежоспособните - 150-грамово злато. Всяка бройка от лимитираната серия е гравирана с пореден номер, за да си знаете, че притежавате нещо доста ексклузивно. А що се отнася до цените, въглеродът "върви по $5200, титанът по $5500, златото по $5960, диамантът по $9890 и $15 340 за 150-грамовото злато.

Гледаме, мълчим, цъкаме с език и ако трябва да сме честни, изчистеният дизайн на Джони Айв много повече ни допада, отколкото опулентните (тази прекрасна дума!) краски на Caviar. Но вкусът е субективно нещо, така че серията Maximum непременно ще се продава.

Можете да видите четири от петте различни варианта в галерията, както и да изгледате ефектното рекламно видео. Както се казва, мечтите са безплатни.