Открай време се мълви, че колосът Harley-Davidson се кани да електрифицира легендарните си двуколесни зверове. По-рано дори се очакваше производителят да пусне своя първи изцяло електрически мотор - LiveWire - до края на годината.

За съжаление тези очаквания остават напразни, тъй като представянето му официално е отложено за 2019. Това научаваме от плана за развитие през идните години, публикуван вчера от компанията. В него H-D показва и изображение на прототип, под което посочва LiveWire като първи продукт в предстояща серия от електрически twist-and-go (завърти и потегли) мотори без съединител.

Амбицията на компанията е да бъде лидер в електрифицирането на спортните машини. Част от нея тя разкрива и в още две концептуални изображения на електрически модели, планирани за по-далечната 2022 г. Първият изглежда създаден за офроуд каране, докато вторият наподобява скутер. Производителят окачествява електрическите си машини като леки, подвижни и готови за каране в градски условия.

Изображенията представляват своеобразен поглед към бъдещето на двуколесния спорт, но по всяка вероятност тези концепции ще бъдат променени до неузнаваемост в хода на осъществяването им - затова не се вторачвайте прекалено дълго в тях.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

5 причини да преминете от Windows към Linux още днес

150 | 17.04.2019
Още от Tech

Huawei комбинира Mate 20 X и 5G връзка в нов модел

8 | Преди 21 ч.