HTC освобождава още 1500 работници от производствения си отдел. Тайванската компания за втори път предприема подобни действия. Идеята зад тези уволнения е смартфон производителят да се възстанови донякъде от последната половин година, в която приходите не спират да спадат с всеки изминал месец.

С тези уволнения работният екип на HTC намалява с цели 22%. Това е ужасно много, но изглежда компанията, или по-точно хората, работещи за нея, трябва да платят тази висока цена в името на бъдещето на HTC.

Важно е да се отбележи, че от тези 1500 души нито един (не че HTC може да уволнява чужди кадри) не е от онези 2000 дизайнери, които преминаха в Google, когато софтуерният гигант придоби част от HTC за 1.1 милиарда долара през януари.

Ще остане ли изобщо някой в тази компания?

Сякаш това не беше достатъчно, месец по-късно тайванският производител уволни цялото си представителство в САЩ. Целта на компанията беше да събере на едно място своя смартфон и VR бизнес, за да могат двете страни взаимно да си помагат технологично и да обменят кадри.

Разбираме, че малкото останали работници се стремят да предпазят компанията от фалит. Дали обаче ще има с кого да споделят това „успешно бъдеще“, на което се надяват?

Тагове: