Една от очакваните екстри, която трябва да бъде част от предстоящия Galaxy S10, е сензорът за пръстови отпечатъци, който е интегриран в екрана на устройството. За съжаление, ако съдим на база твърденията на Armadillotek, то всякакво защитно покритие на екрана ще блокира използването на въпросната екстра. Тоест сензорът за пръстови отпечатъци просто няма да работи.

Все още липсва информация, дали твърденията на Armadillotek са валидни и за различните видове протектори на алтернативни компании. Не е ясно и дали работата на сензора се определя от потенциалната дебелина на съответния протектор, неговия материал и начина, по който предпазва дисплея.

Armadillotek споделя за тук споделения проблем посредством съобщение в Twitter. Запитани от колегите от Techradar, Armadillotek са отговорили, че са направили тестове със стъклени и PET (полиетилен терефталат) протектори. Съответно и двата протектора са блокирали сензора за пръстови отпечатъци.

Според Techradar проблемът може да идва и от начина, по който скенерът „чете“ пръстите на потребителите. Припомняме, че потенциалният проблем по никакъв начин няма да засегне Galaxy S10 Lite, защото той използва стандартен скенер, поставен на задната страна на смартфона. Galaxy S10 and Galaxy S10 Plus обаче ще използват използват по-модерен сензор, разчитащ на ултразвукови вълни.

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards