Прочутият английски производител на китарни усилватели Marshall обяви портативната тонколона Action II Voice. Освен че има характерния за марката вид и звук, тя работи с гласовия асистент Amazon Alexa.

Action II Voice има три отделни усилвателя клас D, два туитъра за високи честоти и вграден субуфер за звук, който Marshall нарича "грамаден." Вградени са и far-field микрофони за гласово разпознаване и изолиране на шума.

Изработката включва повечето детайли, които сме свикнали да виждаме в китарните усилватели на марката, като конструкция от дърво, облепена с толекс, текстилен меш в стил "сол и пипер", бронзов панел и LED светлини. Панелът е гравиран с посланието EST 1962 в знак на почит към годината на основаването на Marshall Amplification.

В презентацията на колонката компанията набляга основно на лесния контрол, който позволява Alexa. С гласови команди можете да пускате и спирате песни от Spotify, да контролирате силата на звука и изобщо всичко, свързано със слушането на музика. Има и multi-room функция, чрез която можете да си пускате различно парче във всяко помещение или да го слушате от няколко колонки едновременно.

Разбира се, моделът включва и традиционни контроли на горния панел за настройка на сила на звука, бас и високи честоти; бутон за пауза и плейбек; бутон за задаване на гласова команда и бутон за превключване на музикалния източник, който може да бъде Wi-Fi, Bluetooth или външно устройство през AUX входа. А ако предпочитате по-модерния подход, може да управлявате колонката чрез приложението Marshall Voicе.

Marshall Action II Voice ще бъде достъпна за предварителна поръчка от 2 октомври на цена от 300 долара. Това е относително нормална сума за висок клас портативна колонка. Като цяло новият продукт на Marshall изглежда доста готин с автентичния си дизайн и модерната функционалност, които предлага.