Из технологичните медии плъзнаха още слухове за предстоящите нови модели iPhone. Както несъмнено знаете, ако следите информационния поток, Apple най-вероятно ще обяви три варианта, като два от тях ще бъдат нещо като iPhone XS и iPhone X Plus, а третият ще е духовен наследник на по-достъпния iPhone SE, но с 6.1-инчов LCD екран и очаквана стартова цена от 600 долара.

Новите айфони няма да поддържат Apple Pencil

По данни на прословутия анализатор на Apple Мин-Чи Куо, предстоящите смартфони няма да работят с дигиталния стилус Apple Pencil. Според източниците му причината е незадоволително потребителско изживяване. Информацията опровергава най-малко две публикации, които досега твърдяха, че новите айфони ще поддържат Apple Pencil по примера на iPad 9.7'' (2018) и iPad Pro.

6.1-инчовият iPhone може да се позабави

В същия доклад Куо твърди, че Apple ще пусне 6.1-инчовия LCD iPhone малко по-късно от OLED моделите, които ще са на пазара още през септември. Причината е проблеми в производството. Въпреки това Куо предвижда, че 600-доларовият iPhone ще представлява до 55% от продажбите на айфони до края на годината и до 70% от продажбите през първата половина на 2019 г.

Според анализатора Apple ще обяви новите продукти на 9 септември, предварителните поръчки ще стартират на 14 септември, а пусковата дата ще е 21 септември. Тази информация съвпада с други публикации от предходните няколко седмици.

По-дълъг живот на батерията със 7 нм чип

Тайванският полупроводников производител TSMC, който е изцяло ангажиран с производството и доставката на чипсети за Apple, се похвали с подобренията, постигнати при новия 7-нанометров производствен процес. Компанията твърди, че той смалява чиповете с до 30% спрямо 10 нм процеса. И макар да не говори пряко за новия процесор A12, който вече е в производство, TSMC споменава 20% по-бърза работа и 40% по-добра икономия на енергията. Такова развитие на технологиите винаги е добро дошло, особено що се отнася до живота на батерията.

3D Touch остава в историята - но кога?

Първоначално имаше слухове, че функцията 3D Touch ще отпадне при 6.1-инчовия iPhone заради специалните ѝ изисквания към изработката на екрана. По-нова информация твърдеше, че 3D Touch отпада и за другите два айфона. Последните данни от агенцията Barclays говорят, че Apple ще премахне сензорите за натиск от всичките си смартфони догодина. Тези планове обаче не са финални и е възможно функцията да се задържи още доста време.

AirPods 2 и по-евтина смарт тонколона Beats

Според Barclays Apple се труди над второ поколение безжични слушалки AirPods с водоустойчивост и шумоизолация. Очакваната им поява е в края на третото тримесечие на 2019 г., а цената им навярно ще е по-висока от тази на сегашните AirPods заради нововъведенията. Междувременно Apple разработва и нова смарт тонколона, която ще е по-евтина от Home и вероятно ще носи бранда Beats. Тя също ще се появи най-вероятно през 2019.

Тагове: