Част от визията и някои технически спецификации вече бяха потвърдени официално от самите Google, но все още има много неща, които не знаем. 9To5Google обаче цитира „доверен източник“, който ни разкрива нови детайли.

Започвайки от очевидното: ще има два модела – Pixel и Pixel XL, които ще си приличат по характеристики. Телефоните са все пак със стъклен екран и гръб, както и голяма издатина за камерата. Най-вероятно ще имат и по-голяма горна рамка, в която ще са Soli radar чипът (позволяващ телефона да изпълнява функции чрез жестове), слушалката, която е и говорител, и набор от сензори за лицево разпознаване. Други познати естетически детайли са цветният power бутон и G логото на гърба.

Става по-интересно, когато заговорим за екрани. Моделите ще са с 5.7- и 6.3-инчови OLED дисплеи, малкият с FHD+, а големият с Quad HD+ резолюция. Новото е, че сега и двата модела ще са с 90 Hz скорост на опресняване, която Google смята да нарече Smooth Display. Това ще изравни представянето им с тoзи на OnePlus 7 Pro.

Следва по-интересната част за мнозина – камерата. Основният сензор на гърба се очаква пак да е 12 MP, този път обаче придружен от 16-мегапикселов за дълбочина. Има слух и че Google работи върху допълнителна приставка за камерата, която ще ѝ даде функции, подобни на DSLR.

Останалите спецификации са както следва: 2800 mAh батерия за стандартния вариант и 3700 mAh за XL версията. И двата ще са със Snapdragon 855, ъпгрейд до 6GB RAM с версии 64 GB и 128 GB вътрешна памет.

Вижте още: Google Pixel 3a е сравним с Pixel 3 и iPhone XR като камера

Тагове: