През месец май от OnePlus обявиха своя OnePlus 6. Първоначално компанията пусна два черни модела на "шестицата". След като обаче смартфонът беше описан като „почти съвършен“ (въпреки че не разполага с безжично зареждане и слот за mircroSD карта) и за 22 дни бяха продадени 1 млн. устройства, китайците решиха да пуснат и бяла версия на телефона.

От OnePlus не спират дотук. На 10 юли компанията ще ни представи OnePlus 6 Red. Както се досещате от името, устройството ще бъде същото като излезлите по-рано тази година, само че в червено. Главният изпълнителен директор Пит Лау е именно човекът, който съобщи за новия смартфон в официалния форум на OnePlus.

Червеният флагман ще се продава в Индия и Северна Америка. Цената за 128 GB вътрешна памет и 8 GB RAM в САЩ ще бъде 579 долара (975 лева), като устройството ще тръгне по американския пазар в деня на премиерата си – 10 юли.

В Индия OnePlus 6 Red ще започне да бъде продаван на 16 юли за 39 999 индийски рупии (981 лева). Смартфонът ще се продава и в Европа, но все още няма информация от коя дата.

Тагове: