Microsoft пуснаха нова "бета-версия" на Window 10 за персонални компютри. Актуализация получават Edge, Skype, Diagnostic Data Viewer и Task Manager. Подобрения има и във видеото, шрифта, сигурността и други. По-късно тази година Microsoft смятат да пуснат официален ъпдейт с всички тези актуализации.

Windows 10 постоянно се сдобива с нови свойства. Досега обаче е имало пет големи ъпдейта и изглежда шестият ще е съвсем скоро.

Edge е с ново бета-лого, за да можете визуално да правите разлика между официалната и бета-версията. Също във File Explorer ще ви се появи нова иконка за PDF файловете, ако Edge ви е браузърът по подразбиране. Можете да решавате кои иконки да ви излизат в тулбара, както и да контролирате кога медията може да се пуска автоматично (Advanced Settings => Media autoplay).

Skype също получава актуализации. Ще можете да споделяте екрана си по-лесно, да си персонализирате теми, известията получават известно подобрение и ще има @mentions, подобни на тези в Messenger. Microsoft обещават като цяло по-често да пускат официални ъпдейти за приложението.

В Windows Diagnostic Data Viewer ще ви излизат Problem Reports (крашове и други подобни), които са били или ще бъдат изпратени директно до Microsoft. Освен това всички данни вече ще са разпределени в категории, така че потребителят да ги намира по-лесно.

Има нов видео режим (Settings => Apps => Video playback => Adjust video based on lighting), който е направен с цел да подобри видимостта, когато се намирате в много осветено пространство. Това свойство действа благодарение на светлинния сензор на устройството, който определя количеството светлина в стаята.

Windows Security разполага с ново свойство „блокиране на подозрително поведение“ (Block suspicious behaviors). Зоната за „текущи заплахи“ също е подобрена. Освен това вече можете да наблюдавате действията на всички програми за сигурност, инсталирани на компютъра ви, през Windows Security.

Task Manager има две нови колонки в прозореца Processes. Power usage ви показва енергията, използвана в момента от всяко едно приложение, докато Power usage trend показва, колко енергия се използва на всеки две минути.

Има и още доста ъпдейти. Ако ви е интересно да видите какви са, може да посетите официалния блог на Windows.