Повече от две години Nvidia не е представяла ново поколение на гейминг графичния процесор GeForce. Напоследък обаче има много слухове и факти, които ни навеждат на мисълта, че Nvidia GTX 1180 ще бъде представен съвсем скоро.

Калифорнийската компания изпрати покани за събитието Gamescom, което ще се проведе на 21 август, веднага след края на Hot Chips. В поканите не се споменава нищо за нов графичен процесор. Това, което от Nvidia споделят, е, че хората ще видят на конференцията в Кьолн презентации на най-новите PC игри.

Спекулациите за скорошната премиера обаче започнаха, когато продуктовият мениджър на Lenovo спомена процесора GeForce GTX 11 по време на видео от E3 2018. В интервюто представителят на Lenovo показва новите PC-та Legion и казва, че потребителите скоро ще разполагат с възможността да си купят компютрите с новото поколение GTX.

Малко след това изтече изображение в Reddit, за което се говори, че представлява прототип на графичен процесор с GDDR6 видео памет. Въпреки че няма конкретни доказателства, мнозина смятат, че този процесор показва ранната версия на следващото поколение архитектура на Nvidia, за която се говори, че е по прототип на новото поколение карти Turing.

Съвсем скоро ще разберем дали спекулациите са били правилни. Остават по-малко от два месеца до гейминг конференцията в Германия, за която Nvidia разпрати покани. Но дори единадесетото поколение на графичния процесор да не бъде представен на 21 август, вярваме, че премиерата му ще е тази година.

Тагове: