Приложението за правене на временни снимки и видео Snapchat е популярно сред младежите най-вече заради голямото разнообразие от филтри. С тяхна помощ потребителите могат да променят лицето си или заобикалящата ги среда на своите кадри. Еволюцията на филтрите достигна дотам, че Snapchat прибави функции, които да реагират на движенията на тялото, и компанията не спира да работи в тази насока.

Последното нововъведение, което компанията ще добави през следващите дни, реагира на заобикалящите звуци и ги визуализира във филтъра. Тази функционалност ще бъде пусната до потребителите през следващите седмици, съобщава Engadget.

Първият филтър, който ще реагира на звук, представлява животинска маска, която може да се „сложи“ върху лицето на потребителя, и уши, които пулсират в ритъма на заобикалящите звуци. Може да не изглежда впечатляващо на пръв поглед, но по този начин приложението прави своите филтри още по-задълбочени и многослойни. Snapchat планира да пусне допълнителни такива, които използват звуковия фон за допълнителни визуализации.