Актуализиран патент, подаден от Sony през 2017 година и публично публикуван през октомври 2018, разкрива интересен експеримент. Последният е свързан с нов PlayStaion контролер, който включва сензорен дисплей. Въпросният в общи линии звучи като стандартния DualShock 4 + сензорен екран на мястото на моментния тъчпад. По идея контролерът трябва да предостави функционалност, подобна на Wii U контролера. Тоест получаване на допълнителна информация (инвентар, карта и т.н.).


Pushsquare дори спекулират с идеята за подобна на Remote Play функционалност на PS Vita и Xperia линията от смартфони на компанията.

Другата истина е, че технологичните компании константно запазват всякакви патенти, които много често не виждат комерсиална реализация. Разбира се, съществува възможност и да говорим за потенциален прототип на PlayStation 5 контролера. Добавянето на дисплей обаче ще покачи значително цената на общия пакет. За момента бихме казали, че по-скоро говорим за прототип, който никога няма да види бял свят.

Тагове: