От вчера, 4 септември, Теленор вече предлага смартфона Sony Xperia XZ2 Premium в своите търговски обекти, както и в магазините на официални партньори. Флагманът на Sony се продава на цена от 1189.99 лв. при заплащане в брой с двугодишен договор за абонаментен план Тотал 44.99, или за 61.99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и мобилни услуги за същия план.

Xperia XZ2 Premium разполага с 5.8-инчов 4K HDR дисплей, базиран на технологиите, използвани в телевизорите BRAVIA на Sony. Системата Dynamic Vibration анализира звука от музиката или видеото на екрана и изпраща вибрации, с което действието се усеща физически в ръката. Устройството поддържа High-Resolution Audio и LDAC стандарти, които осигуряват кристален звук при слушане със слушалки, дори когато те са безжични.

Xperia XZ2 Premium е първият смартфон на Sony с двойна камера с 19 MP цветен (RGB) сензор и 12 MP черно-бял сензор. На разположение е 4K HDR видеозаснемане, а нощните снимки са с висока детайлност благодарение на светлочувствителността до ISO 51 200. Предната камера е 13 MP.

Смартфонът работи с осемядрен Qualcomm Snapdragon 845 чипсет и 6 GB оперативна памет и разполага с 64 GB пространство за съхранение. Батерията му е с капацитет 3540 mAh и технология за интелигентно зареждане, която удължава живота и оптимизира работата ѝ.

Устройството е с корпус от закалено стъкло Corning Gorilla Glass 5 и метална рамка, водо- и прахоустойчив е (IP65/68) и се предлага от Теленор в черен цвят.