Щатската комисия по финансов надзор (КФН) отново е по петите на Tesla. Този път автомобилопроизводителят е разследван за подаване на подвеждаща информация към инвеститорите относно производствените таргети на Model 3. Разследващите проверяват дали компанията съзнателно е задала производствени таргети, които не е била в състояние да реализира.

Представител на Tesla е казал в изявлението си, че по-рано през годината автопроизводителят е получил доброволен иск за документация от Министерството на правосъдието и нищо повече. Според него компанията е била напълно прозрачна относно амбициите си за производството на Model 3 и колко трудоемко е то, както и че философията на компанията винаги е била е да поставя реални таргети.

Новината идва само няколко седмици след като директорът на Tesla - Илон Мъск - и КФН постигнаха споразумение в съда по делото за паметния туит на Мъск, в който обяви намеренията си да направи компанията частна. Тогава Tesla и нейният изпълнителен директор платиха общо 40 млн. долара глоби, а Мъск бе свален от председателския си пост за срок от 3 години.

Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Най-четени
Всички

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

157 | 24.04.2019
Още от Tech

Дори самата идея за Huawei Mate 30 с втори дисплей е еднакво луда и секси (СНИМКИ)

61 | Преди 23 ч.