Tesla най-накрая успя да изпълни целта си от 5000 произведени електрически автомобила Model 3 за една седмица. Последното превозно средство е било напълно завършено около 5 ч. сутринта на 1 юли – само няколко часа по-късно от указания краен срок (30 юни).

По-късно през деня самият главен изпълнителен директор на компанията Илон Мъск се похвали в Twitter, че от Tesla са произвели 7000 автомобила за 7 дни. 5000 от тях, както споменахме, са Model 3.

Компанията много разчита на своя по-достъпен Model 3. Американците смятат, че поради по-ниската цена на електрическата кола ще могат да популяризират автомобилите си из целия свят.

Дали обаче тези пет хиляди ще са достатъчни, за да превърнат Tesla в истинска автомобилна компания? Милиардерът Мъск изглежда има отговор на въпроса и веднага след постигането на целта от произвеждането на 5 хил. Model 3 за седем дни той съобщи, че компанията се стреми към 6000 Model 3 на седмица през настоящия месец.

През последните няколко месеца дори Мъск е оставал да спи в завода, мъчейки се да разбере къде се крият проблемите в автоматизираното производство. Изглежда компанията най-накрая е изчистила проблемите, защото всички знаем, че Мъск е доста амбициозен, но за да вдигне целта си с 1000 автомобила, значи е по-уверен в себе си отпреди.

Тагове: