Добре дошли във времената на слуховете, информационните течове и прогнозите на анализатори! След като се появи слух, че новият iPhone на Apple няма да има Touch ID сензор под екрана, а може би отзад на гърба на устройството, днес е време за още нещо. Според най-новото предположение iPhone 8 изобщо няма да има Touch ID сензор, а вместо това сензор за лицево разпознаване. Този 3D скенер на практика ще изключи нуждата от поставяне на четец на пръстови отпечатъци.

Интересното е, че преди време видяхме патент на Apple за Touch ID сензор, вграден в бутона за включване и изключване, което би било удобно решение, познато ни от флагманите на Sony. Някак си не ни се вярва Apple да изключи от „уравнението“ Touch ID сензора, тъй като той е свързан и с услугата Apple Pay.

Разбира се, най-привлекателният вариант за позициониране на четеца на пръстови отпечатъци е под OLED екрана, а Apple има патент и за такава технология, но дали iPhone 8 ще дойде с този иновативен метод на отключване, ще разберем много скоро.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019