Концептуалните модели автомобили обикновено не залагат на разкоша и стила, а по-скоро се опитват да ни покажат как би изглеждала на практика една по-далечна визия за колата на близкото бъдеще. Това обаче очевидно не важи за класическата компания Rolls-Royce и нейното ново предложение.

Концепцията се нарича VISION NEXT 100 и както подсказва името ѝ, тя трябва да демонстрира творческите идеи на компанията за автомобила на бъдещето. И според нея той е дързък, елегантен, разкошен и пълен с невероятни технологии.

Целта тук е създаването на изработен по мярка автомобилен еквивалент на Haute Couture (висшата мода). При дължина на автомобила 5,9 метра силуетът му изглежда мощен и елегантен. Формата на купе и свободно стоящите калници отдясно и отляво на Pantheon радиаторната решетка придават на екстериора както динамика, така и лекота. Благодарение на автомобилната концепция в предната част на автомобила има място за индивидуално създадените чанти и куфари на пътниците. Интелигентна механика отваря капак между предното колело и страничната врата и подава багажа в ръцете на портиера или пиколото. Пътниците могат да станат от местата си и да слязат от автомобила изправени. Това допълнително се подпомага от светлинни проекции, които като червен килим показват пътя за слизане от автомобила за едно наистина грандиозно пристигане.

 

Виж още: Daimler ще покаже електромобил за големи разстояния през октомври

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

5 причини да преминете от Windows към Linux още днес

150 | 17.04.2019
Още от Tech

Huawei комбинира Mate 20 X и 5G връзка в нов модел

8 | Преди 21 ч.